Hvordan gjøre et kupp på sommerferien?

Jeanette, Thu 26 January 2017, Thu 26 January 2017, Reise

ferie, finansiering, kredittkort, kredittkort i utlandet

Dersom du skal på utenlandsferie kan det lønne seg å planlegge tidlig. Det kan ofte være billigste å booke sommerferien på nyåret, eller rundt juletider, siden turoperatører og flyselskaper setter pris på å ha pengene tidligst mulig. I denne artikkelen skal vi se nærmere på når det er billigst og best å booke sommerferien, samt et par råd ang. sikkerhet og andre viktige ting å huske på.

Når bør jeg bestille billetter?

Det er mange synspunkter på når det er billigst å bestille flybilletter og hotell. Vi anbefaler at du belder deg på nyhetsbrev til de store kjedene og søkemotorer. Du kan sette opp filter i innboksen din, slik at disse havner i en egen mappe -- slik at de ikke plager deg, gir deg push-varslinger på mobilen osv. Før du bestiller kan du ta en rask kikk gjennom disse og se om det er noen gode tilbud.

Det er vanskelig å si noe om når det er billigst å bestille/kjøpe flybilletter, siden det varierer etter destinasjon, kapaistet og hvorvidt destinasjonen normalt er en feriedestinasjon eller et mål for forretningsreisende.

- Snittprisen på flybilletter er jevnt over lavere både torsdag og fredag kontra mandag og tirsdag, sier Hege K. Bergsløkken, leder for internettreisebyrået Travellink Norge.

Reisebyrået har undersøkt sammenhengen mellom flypriser og bestillingstidspunkt, for å se i hvilken grad kundene faktisk bestiller flybilletter når det er billigst. De har funnet at det gjør vi ikke alltid.

Les mer på http://www.dinside.no/reise/ikke-kjop-flybilletten-pa-en-mandag/61198502

Sikkerhet ved konkurs og andre tips

Når du bestiller flybilletter anbefaler vi sterkt at du bruker et kredittkort. Flere kredittkort har reiseforsikring, noe som er veldig greit, men den viktigste grunnen til å bruke kredittkort når du bestiller billetten er at du er sikret more svindel og konkurs. Dersom du skulle bestille flybilletter eller hotell, eller en pakkereise, men selskapet går konkurs, vil du kunne kreve pengene tilbake fra kredittkortselskapet.

Tilsvarende, dersom du blir svindlet, og selger ikke ordner opp, kan du ta det videre med kredittkortselskapet.

Vi anbefaler også at du bruker kredittkort når du utfører varekjøp eller tar ut penger på destinasjonen. Her er en liste over gebyrfri kredittkort i utlandet.

Finansiering av ferien

Flere turoperatører tilbyr deg finansiering av ferieturen. Dette gjør at du kan kjøpe billettene når det er billigst, og deretter tilbakebetale f.eks. når du mottar feriepengene. Dette kan være en grei løsning, men vær obs på totalkostnaden. Sjekk hvor mye det vil koste, og se om det er andre alternativer der ute. Mange bruker forbrukslån for å betale for ferien, men dette er noe vi ikke anbefaler, siden slike lån kan blir relativt dyre, selv for små beløp. Noen turoperatører lar deg tilbakebetale beløper rentefritt etter f.eks. 6 måneder, via. kredittselskaper som Santander Consumer Bank.

Du kan også høre om det er mulig å få feriepengene utbetalt tidligere, noe som er en bedre løsning.